HTML

Mortagne Combat

Friss topikok

  • tulaj: heló-heló, nehogy azt higgyétek hogy hazajöttem, és szomi vagyok! Épp ellenkezőleg: itthon ku... (2008.08.14. 20:46) számadás
  • tulaj: En is gondolkoztam azon, hogy büszkeségből nem fogadom el a tolmacskodast, de aztan rajottem,... (2008.07.29. 11:19) out of da game...at least, for a while
  • tulaj: Hat a helyi mokus és egér populacion biztos meg fog latszani még évek mulva is itteni ténykedésem.... (2008.07.28. 14:48) Legyen lapzárta, vagy ne legyen?
  • blogtulaj: látom, a kuttura az megmarad! szüsz moá, bázmeg:-) (2008.07.19. 22:08) Parisienne Walkways
  • tulaj: Igazat mondsz, testvér! Így volt ez, nem másként. (2008.07.19. 22:07) párizsi felvágott

Címkék

a csodás úristenit,ez királyság volt!

2007.11.25. 00:22 Balezzz

Pénteken erőm-kitartásom már annyira elhagyott, hogy könyvelni persze effektíve nem túl sokat könyveltem, ellenben elcsesztem az egész napot, úgy ahogy van. Estére a nagy semmittevéstől elfáradva, kelletlenül elmentünk Jocóval a boltba, és vettünk 2-2 sört, hogy mégiscsak nem megyünk üres kézzel a vendégségbe, s itt követtük el a hibát, mert túl keveset vettünk, csak azt akkor még nem tudtuk.

Első blikkre a pár, aki meghívott csnedesnek, visszafogottnak, enyhén sznobnak tűnt, így arra appelláltunk, hogy tiszteletünket tesszük, aztán 1-2 óra múlva hazamegyünk. Nem messze laktak, elsétáltunk komótosan, kicsit kelletlenül, jó 1 órát késtünk, de ez nem ártott, mert addigra már fogyasztott a társaság. Senkit nem ismertünk az ég világon, az utcán szólítottak meg minket, hallva, hogy magyarok vagyunk, és ott történt a meghívás is.

A társaságban volt grafikusművész, mérnök, szobrász, pszichológus, tehát elég nívós körbe kerültünk. Persze megint én voltam a legfiatalabb, mindenki végzett már az egyetemmel, van aki szerencsét próbál itt ebben a retekben (főleg a művész urak), van, aki másod-harmad diplomáját csinálja.

Hamar elkezdődött a beszélgetés velünk is, aranyosak voltak, a szesz fogyásával arányosan emelkedett a hangerő, és a jókedv-vigadalom is. A házigazdák és barátaik csak első benyomásra voltak kissé visszafogottak, és mesterkélten "értelmiségien" viselkedők, ahogy látták, hogy mi rágyújtunk, és eleresztettünk egy két bassza meg a ló-t, illetve szinonimáit, ők is felengedtek, és végre mindenki természetesen viselkedett. Nagy beszélgetés alakult ki, mikor is előkerült a jó magyar törkő pálinka, amiből belöktünk gallér mögé 2-3 feles rakétát, és hát, ejjaj, jött a vigadalom, mulaccság. Mindenki kipirult, háziasszonyunkról kiderült, hogy x éve hegedűl, és véletlenül itt van nála e gyönyörű hangszer, amely, ugye, rögvest előkerült, leginkább.

A társaság részegségi állapota egyenesen arányosan nőtt a játszott/énekelt zenék minőségével szemben. Ági elkezdett játszani, az elején még kék duna keringőt, majd csárdásokat, aztán ahogy kezdett fogyni a pálinka (amit a karcagiak sok borral fojtanak le, mert az úgy jó, így én is így csináltam:-), kezdtek jönni a szép magyar nóták, majd (itt már a közönség erősen csujjogatott) a cigány nóták, majd a lakodalmas zene, (100HUF-nak 50 a fele, Piros bicikli stb), majd Balázs Palitól is szemezgettünk, majd jött a Mézga család, Frakk, a Süsü a sárkány és a Hohohó Horgász, és a csúcspont, süket részegen Hooliganst üvöltözni az erkélyről, jól bele a francia éccakába,hegedűkísérettel, hogy: mondd el kit látsz, mondd el ki vagyok, Királylááááány:-)))

Ezt nem tudom menniyre tolerálták a környék lakói,mindenesetre a hegedű elpakolásra került, mielőtt valaki belelépett volna, és beraktuk a gépbe a ditto számokat, és arra rángattuk magunkat, főleg a többiek, belőlünk már addigra kiszállt a pia, és nem akartuk meginni előlük a sajátjukat...de így is atom jól éreztem magam, megismertem 4-5 érdekes embert, simán megérte elmenni. Hajnali 4re keveredtünk haza.

Volt egy francia srác ott, Lulu, akinek már 3 éve magyar barátnője van, és minden nyáron ezen okból kifolyólag a Karcagi ditto klubban kapja a kiképzést....nagyon szépen tud káromkodni magyarul, sans accent:-)

Éppen a Bánk Bánból a Hazám, Hazámat énekeltük, és közben magyaráztuk neki a sztorit, hogy ősi királyi ballada, II. András, stb.....ő meg elkezedett röhögni, és nem értette, hogy akkor miért van ilyen fura címe.

-Miért, Lulu, mit értettél Bánk Bán helyett?

-mire ő: azt hogy Gang Bang :-))))

..és akkor Tiborc mondja, megállj, Gertúd, ha itt lesz a Gang Bang, jó lesz...stb...szintű mókavitzek mentek.

Aztán már a buli végén arról volt szó, hogy hogy lehet legjobban megfelelni Franciaországban egy állásinterjún, ahol az nagyon lényeg, hogy hangsúlyozd, hogy te nem vagy idegenygyűlölő, xenofób: azt kell modanod, hogy mielőtt eljöttél interjúzni, leszoptál egy bárányt...egy néger bárányt. Tudom, hogy ez most józanul nem vicces, de az tény, hogy itt trendi ratyinak lenni, trendi az, hogy én nem utálom a maghreb államokból érkezőket, abszolút neolib vagyok, közben meg mindenki bezárkózik, és minden idegent diszkriminálnak....erős ambivalencia érezhető itt, ebben a kérdéskörben is.

Amúgy beszéltem vele, és most már ő a harmadik francia, aki azt mondta Angersról, hogy ez az egyik leggázabb hely, ahogy ő foglamazott, mert 1 kicsit tud magyarul: csak a "kurva burzsuj-kok" élnek itt, és nem fogadnak be senkit. Ő sem idevalósi, délről jött, valszeg ezért illen jó arc, és tud is inni, Karcagon megtanították, hogy kell 10 perc alatt lenyomni 5 felest:-)

Egy szó, mint száz, nagyon fasza kis buli volt,normális emberekkel, igazi magyar -baszok én mindenre- mulatással!

Ma délig alvás, a délután Báttyóval és Gerivel dumálás, 2 óra tanulás, majd Jucinál szülinapi ünnepség, finom volt a paprikáskrumpli, de volt pár olyan ember, akiket nem bírok, akikkel nem nagyon szeretek egy légtérben lenni ( a hülye picsa, a beképzelt stb) , emberundorunk lett,ezért a mi kis szűkebb társaságunk külön vonult, majd szépen elmentünk haza. De holnap este ismét party, mert Eszter szülinapot ünneplünk!

Csak mikor tanulok meg már végre könyvelni??? Szerdáig muszáj lesz!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://immigrant.blog.hu/api/trackback/id/tr106328317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hal Capone 2007.11.28. 09:14:47

Na ez ott volt a szeren. Nagyon találó a "baszok én mindenre" mulatás, télleg ilyen a magyar, dehát hol engedje el magát, ha nem egy bulin, hehe... :)

blogtulaj 2007.11.28. 21:08:51

Hát igen, drága barátom, ilyen ez a szelávi:-) Néha napján ki kell rúgni a hámfából, mer különben csunyáju elkapna az idegszibbaj....
süti beállítások módosítása